top of page
AdobeStock_216282781.jpeg

Alle technieken in één hand!

Brabo TECHNICS kopie.jpg

Historiek

Brabo Technics plaatste begin 2008 zijn eerste installatie met fotovoltaïsche zonnepanelen. Door de steeds toenemende vraag zijn wij een samenwerkingsakkoord aangegaan met een erkend dakwerkersbedrijf waarmee onze afdeling Brabo Renovatie al jaren samenwerkt. Dit garandeert een correcte plaatsing en indien nodig een perfecte aanpassing van het bestaand dak. Wij plaatsen zowel op schuine daken als platte daken.

Service

Aangezien wij bij verschillende fabricanten zonnepanelen (REC, Q-CELLS, ATERSA, SOLARWORLD, LG, SUNPOWER, PANASONIC), omvormers (SMA, SOLAREDGE, SOLIS) en toebehoren aankopen kunnen wij vrij snel leveren en plaatsen. Alvorens wij een definitieve offerte kunnen opmaken is het raadzaam dat wij eerst ter plaatse komen zien of dat het dak al dan niet geschikt is voor de montage van zonnepanelen. (zowel constructief als geografisch). Voor een prijsindicatie is het belangrijk dat wij de juiste afmetingen van het dak hebben + de oriëntatie. Hoe zuidelijker gelegen, hoe meer opbrengst. Gelieve steeds enkele foto's bij te voegen + een kopij van uw laatste afrekening van uw elektriciteitsverbruik.

Wat zijn fotovoltaïsche zonnepanelen?

Het woord fotovoltaïsch komt van het Griekse "photonâ"( betekent "licht") en het Italiaanse "Volta" (de Italiaanse uitvinder van de elektrische spanning). In een fotovoltaïsch zonnepaneel zitten zonnecellen welke geproduceerd zijn uit silicium (silicium wordt uit zand gewonnen en is in overvloed beschikbaar !). Er zijn 2 types zonnecellen, nl. mono- en polykristallijn. De vermogenopbrengst wordt uitgedrukt in Watt-piek. Een gemiddeld zonnepaneel heeft een opbrengst tussen de 320en de 400 Watt piek en heeft een afmeting van ongeveer 170cm x 100cm. Wij plaatsen blauwe en full black panelen.

Hoe werkt een installatie met fotovoltaïsche zonnepanelen?

De opgenomen lichtenergie wordt via de zonnepanelen omgezet in gelijkstroom. Deze gelijkstroom wordt d.m.v. een omvormer (of inverter) omgezet in wisselstroom. Deze energie wordt in de eigen binneninstallatie geïnjecteerd. Achter de omvormer plaatsen wij een automatische zekering. Vanaf 2020 worden er systematisch slimme meters geplaatst door Fluvius. Deze registreren uw verbruik en uw productie (injectie in het net).

Kostprijs

Een gemiddelde installatie met fotovoltaïsche zonnepanelen volledig door ons geplaatst kost momenteel ongeveer 1.000€ à 1.500€ per kW-piek.

Waarom een installatie met fotovoltaïsche zonnepanelen?

  • Een jaarlijkse besparing op uw elektriciteitsverbruik (afhankelijk van de hoeveelheid panelen die kunnen geplaatst worden).

  • Rekening houdende met bovenvermelde voorwaarden en afhankelijk van hoeveel stroom U kan verbruiken de moment dat de zonnepanelen stroom produceren, heeft U de eenmalige investering op 7 à 10 jaar terugverdiend. Daarna heeft U elk jaar de besparing op uw verbruik.

  • U draagt bij tot een beter milieu.

Waarborgen

Aangezien wij enkel met topkwaliteit werken garanderen wij U rendementsgaranties tot 25 jaar

Merken

Klik op een leverancier voor meer info.

Fotovoltaïsche panelen

Omvormers

Bevestigingsmateriaal

Levensduur van een installatie met fotovoltaïsche zonnepanelen

Zonnepanelen moeten minimum 30 jaar energie leveren (na 20 jaar moeten deze nog minimum 80% vermogen leveren).

Studies

Wij maken gratis en vrijblijvend uw offerte + rendementsberekening + terugverdientijd.

Premies

Informatie over premies en toelages vindt u op:

Z

O

N

N

E

-

E

N

E

R

G

I

E

Wat kan Brabo Technics voor u betekenen?

bottom of page